logKasta

PESTE 20 ani
experienta

PESTE 600
de proiecte realizate

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com

FAQ

Vreau sa stiu ...

Daca aveti o intrebare la care nu ati gasit raspunsul in rubricile alaturate, scrieti-ne folosind adresa faq@kasta.com. 

Veti primi raspunsul prin email. 

De asemenea, intrebarea dumneavoastra va fi publicata impreuna cu raspunsul in site.

Q: Cate skimmere trebuie sa aiba o piscina? Cate guri de refulare ?

Numarul de skimmere se dimensioneaza in functie de suprafata piscinei. La fiecare 25-30 m de piscina se pune un skimmer. Numarul de guri de refulare se dimensioneaza tinand cont ca debitul de aspiratie (dat de numarul si sectiunea gurilor de aspiratie) sa fie egal cu debitul de refulare. De regula, la piscinele private numarul gurilor de refulare este egal cu numarul skimmerelor plus unu.

Q: Cum se goleste o piscina care nu are sifon de pardoseala ?

Folosind aspiratorul pentru piscina. Se conecteaza furtunul aspiratorului la priza de aspirator sau la skimmer (dupa ce in prealabil s-a umplut furtunul cu apa) si se amplaseaza peria aspiratorului in zona cea mai adanca a piscinei.

Q: Daca piscina este dotata cu un aspirator semiautomat, am nevoie si de un aspirator manual ?

Da. Aspiratorul semiautomat se foloseste pentru mentinerea curateniei in piscina. Acesta lasat singur sa functioneze, nu va curata toata suprafata fundului, el “nestiind” zonele ramase murdare. Pentru acest lucru se foloseste aspiratorul manual.

Q: Ce tip de aspirator este cel mai eficient ?

Toate tipurile de aspiratoare sunt eficiente in masura in care: filtrul este curat, conducta de aspiratie aferenta prizei de aspirator este cea mai scurta posibil si pompa de recirculare este dimensionata corespunzator (nu este prea slaba).

Q: Este necesara o prelata de protectie pentru o piscina exterioara, dar incalzita ?

Da. Orice piscina exterioara si incalzita, trebuie sa fie dotata cu o prelata cu bule (izoterma) pentru a eficientiza incalzirea prin limitarea pierderilor de caldura pe la suprafata piscinei (oglinda apei) in perioadele in care nu e folosita.

Q: De ce iarna, piscinele cu liner se mentin umplute cu apa ?

Pentru ca linerul trebuie mentinut intins. Daca o piscina cu liner s-ar goli, linerul (nefiind lipit de pereti), s-ar dezlipi facand cute. Datorita diferentelor de temperatura de la zi la noapte, in zonele in care se formeaza aceste cute, linerul imbatraneste mai repede. Ca atare el se va rupe mai repede.

Q: Cand aleg finisaj cu liner, cand cu mozaic ?

Ambele sunt modalitati de finisare interioara a unui bazin. In plus fata de mozaic, linerul asigura si hidroizolatia bazinului (indeplinind practic un dublu rol). Fiecare are avantaje si dezavantaje, alegerea uneia din cele 2 solutii facandu-se in functie de doleantele clientului.
Avantajul principal al mozaicului este acela ca permite realizarea unei piscine extrem de personale prin varietatea foarte mare de modele si mixturi pe care fiecare furnizor de mozaic o are in portofoliu.
De cealalta parte linerul este o solutie mai ieftina de finisare a piscinei (mai ales datorita faptului ca joaca rol si de hidroizolatie), este mai usor de intretinut (suprafata lisa continua spre deosebire de mozaic unde exista discontinuitatile generate de rosturi) si usor de servisat (eventualele pierderi de apa la o piscina cu liner sunt mult mai usor de depistat si de remediat).

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com