logKasta

PESTE 20 ani
experienta

PESTE 600
de proiecte realizate

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com

FAQ

Vreau sa stiu ...

Daca aveti o intrebare la care nu ati gasit raspunsul in rubricile alaturate, scrieti-ne folosind adresa faq@kasta.com. 

Veti primi raspunsul prin email. 

De asemenea, intrebarea dumneavoastra va fi publicata impreuna cu raspunsul in site.

Q: De ce linerul prefabricat (membrana de PVC care asigura finisajul interior si etanseitatea piscinei) se aplica doar cand temperatura ambientala este mai mare de 12 grade C ?

Aceasta membrana este elastica, iar la temperaturi scazute devine rigida. Astfel, exista pericolul ruperii sau neindepartarii cutelor provenite din ambalare, motiv pentru care se instaleaza cand temperatura este mai mare de 12 grade C, preferabil 18 grade C.

Q: De ce este necesara pasla ?

In cazul piscinelor modulare, fundul se toarna din beton, iar pasla are rolul de a prelua din asperitatile inerente ale betonului si a proteja linerul.

Q: Exista reguli de amplasare ale piscinei in curte ?

Piscina trebuie amplasata intr-o zona insorita, cu cat mai putina vegetatie arboricola, cu skimmerele orientate spre directia din care bat vanturile dominante. De asemenea, este recomandat ca piscina sa fie elementul situat cel mai sus in cadrul gradinii dumneavoastra pentru a nu colecta apele pluviale. 

Q: Ce tip de sistem de filtrare trebuie sa utilizeze piscina ?

Exista 4 mari tipuri de sisteme de filtrare: cu nisip sau cu sticla, cu cartus filtrant, cu diatomee. Finetea filtrarii creste in sensul: nisip sau sticla, cartus, diatomee. In consecinta, creste si pretul in acelasi sens. Filtrul cu nisip nu se recomanda in zonele in care apa este calcaroasa, existand pericolul colmatarii mediului de filtrare. Spalarea filtrelor cu nisip se face in contracurent, consumind apa din piscina, apa care apoi trebuie completata. Filtrele cu cartus se pot folosi si pentru apa calcaroasa, iar spalarea cartusului se face cu un furtun cu apa sub presiune. Filtrele cu diatomee se recomanda (datorita calitatilor lor de filtrare de pana la 3-5 microni), pentru piscinele publice.

Q: Ce tip de sistem de tratare chimica se poate folosi ?

Exista sisteme de tratare chimica cu dozare de substante chimice tip clorinator (clor tablete) respectiv brominator (brom) sau de tip pompe dozatoare (pentru hipoclorit de sodiu sau acid clorhidric). De asemenea, exista sisteme de tratare chimica care functioneaza pe principiul electrolizei sarii (practic in apa de piscina se dizolva o cantitate de sare, formandu-se o solutie de sare 0.5%), apa fiind vehiculata printr-o celula de electroliza, unde se elibereaza hipocloritul de sodiu ca agent dezinfectant. Ca sistem complementar de tratare chimica se mai folosesc lampile cu UV (avand un rol de purificare mai mult biologica).

Q: Piscina se poate incalzi ?

Sistemul de incalzire este optional si se poate face folosind una din cele trei variante: un incalzitor electric (scump in exploatare), un schimbator de caldura (centrala termica a casei trebuie sa mai suporte un supliment de energie calorica si pentru incalzirea piscinei), sau pe baza de gaz natural (unde exista bransament). Mai nou, exista o alternativa electrica de incalzire a piscinei mult mai eficienta folosind pompe de caldura. Bineinteles puteti apela si la sisteme de incalzire neconventionale (solare), dar cu recomandarea de a fi dublate de un sistem de incalzire clasic.


Q: Pentru o piscina, in vederea golirii, trebuie ca nivelul canalizarii sa fie inferior nivelului la care se afla fundul piscinei ?

Nu neaparat. Golirea piscinei se poate face gravitational dar si prin pompare. In cel de-al doilea caz, pompa de recirculare se foloseste si pentru golire.

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com