logKasta

PESTE 20 ani
experienta

PESTE 600
de proiecte realizate

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com

FAQ

Vreau sa stiu ...

Daca aveti o intrebare la care nu ati gasit raspunsul in rubricile alaturate, scrieti-ne folosind adresa faq@kasta.com. 

Veti primi raspunsul prin email. 

De asemenea, intrebarea dumneavoastra va fi publicata impreuna cu raspunsul in site.

Q: Care este cea mai buna perioada pentru a construi o piscina ?

Piscina se poate construi in orice anotimp. Dar un constructor serios trebuie sa-si planifice din timp (uneori cu cateva luni inainte) realizarea piscinei. Daca doriti ca piscina sa fie gata la timp contactati-l din vreme. Exista si varianta constructiei piscinei in doua etape: in toamna se fac lucrarile de constructie (sapatura, betoane) iar in primavara lucrarile "curate" (finisajul si montajul echipamentelor). Timpul scurs din toamna si pana in primavara permite terenului dumneavoastra sa se stabilizeze, si in plus, va ofera posibilitatea ca in aceasta perioada sa puteti amenaja zona adiacenta piscinei.

Q: Care este bugetul de functionare al unei piscine ?

Acesta poate sa fie intre 300 si 500 € pe sezon pentru intretinere (electricitate, tratare apa, aspirare), fara costurile de incalzire a apei.

Q: Cum o sa-mi intretin piscina ?

Filtrarea este elementul esential pentru a mentine o apa pura si cristalina. Aceasta trebuie dimensionata in functie de volumul de apa, iar piesele pentru recircularea apei sunt asezate in asa fel incat sa fie recirculata toata apa din piscina. Filtrarea cu nisip cuartos este cel mai utilizat procedeu in intreaga lume pentru a asigura o apa de calitate si o intretinere simpla. Exista si variante mai performante de filtrare (cartus, diatomee) dar sunt mai scumpe.
Pe langa filtrarea mecanica (retinerea particulelor fizice din apa) se mai face un tratament chimic al apei. La punerea in functiune a instalatiilor piscinei, constructorul piscinei dumneavoastra va efectua un instructaj referitor la functionarea echipamentelor si intretinerea ulterioara a piscinei.


Q: Si daca peste ani vreau sa-mi modific piscina ?

Orice modificare necesita o expertizare a stadiului in care se afla piscina. De regula, o piscina se renoveaza la maxim 10 ani, moment in care se intervine asupra hidroizolatiei bazinului si a echipamentelor care o deservesc. Acum este momentul sa decideti care sunt schimbarile pe care le doriti. Puteti sa faceti schimbari ale aspectului piscinei si a echipamentelor aferente practic in orice moment, dar lucrarile de constructie respective daca nu sunt programate corespunzator va  vor crea un disconfort si bineinteles vor costa bani.

Q: Piscinele sunt garantate? Trebuie sa-mi asigur piscina ?

In mod normal, companiile care construiesc piscine trebuie sa-si onoreze garantiile pe care le dau pentru: integritatea structurii bazinului, pentru hidroizolatie si finisaje precum si pentru echipamente si sunt obligate sa intervina si sa remedieze eventualele defectiuni. Garantiile nu acopera actele de vandalism, incendiile, inundatiile sau alte catastrofe naturale, astfel ca va trebui sa apelati la serviciile unei companii de asigurari.

Q: De ce o piscina modulara si nu una din beton ?

Constructia unei piscine modulare este mai putin costisitoare, dureaza mai putin (intre 5-7 zile) si este mai sigura din punctul de vedere al etanseitatii: structura flexibila si hidroizolatie elastica vs. structura rigida si hidroizolatie plastica (tencuiala).

Q: De ce o piscina modulara si nu una de tip coca din fibra de sticla sau polipropilena ?

Pentru ca este mult mai rezistenta datorita faptului ca terenul “lucreaza” in timp. Acest lucru poate duce la deteriorari ireparabile ale cuvei din fibra de sticla in situatia in care in faza de constructie nu s-au aplicat masuri specifice de stabilizare a terenului.

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com