logKasta

PESTE 20 ani
experienta

PESTE 600
de proiecte realizate

KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com

FAQ

Vreau sa stiu ...

Daca aveti o intrebare la care nu ati gasit raspunsul in rubricile alaturate, scrieti-ne folosind adresa faq@kasta.com. 

Veti primi raspunsul prin email. 

De asemenea, intrebarea dumneavoastra va fi publicata impreuna cu raspunsul in site.

Q: Cum aleg locul de amplasare al piscinei ?

Piscina dumneavoastra trebuie sa aiba cea mai buna asezare. Pozitia ei in gradina se stabileste dupa mai multe criterii: gradul de insorire, intimitate, directia vantului, vegetatie, accesul la teren, aleile de circulatie din gradina, componenta familiei dumneavoastra, incadrarea in peisaj.

Ideal este sa alegeti pentru piscina zona cea mai insorita; pentru a face baie in piscina si in perioade mai putin calde (inceput si sfarsit de sezon; dimineata si seara) este bine ca apa sa se incalzeasca cat mai mult de la soare.

Evitati situatiile in care suprafata apei este umbrita de copaci, garduri sau alte constructii din vecinatate. O perdea de arbori, gard etc. sunt utilizate doar pentru a pune un obstacol in calea vanturilor dominante si a reduce astfel evaporarea - deci racirea apei.

Copacii langa piscina reprezinta un factor poluant pentru apa, nu doar prin frunzele ce cad in apa ci si polen, insecte etc.

Pe un teren generos, puteti alege intre a amplasa piscina mai departe sau mai aproape de casa. Totul depinde de stilul dumneavoastra de viata; daca aveti copii si doriti sa-i supravegheati usor, pozitionati piscina aproape de casa. Mai departe de casa, piscina poate deveni un punct de atractie daca are o acoperire mobila, un dus, vestiar si de ce nu o zona barbecue sau o bucatarie de vara.

Regulile nescrise ale bunului simt cer ca amplasarea piscinei sa se faca la 2,5 - 5 m distanta de limita de proprietate in special daca gardul inconjurator nu a fost construit avand ca rol primar protectia intimitatii familiei.

Q: Exista o suprafata minima pentru a face o piscina ?

Trebuie pur si simplu sa tineti cont de dimensiunea suprafetei de apa si de cea a plajei din jurul acesteia. Nu uitati insa ca frumusetea unei piscine este data in egala masura si de amenajarile din jurul acesteia. 

Q: Exista terenuri cu probleme pentru o viitoare piscina ?

Da. Prezenta apei freatice ridicate; desi nu se vede cu ochiul liber, necesita realizarea unui drenaj subteran sub piscina. Puteti avea deasemenea un sol cu multa piatra si asta necesita un efort mult mai mare de realizare a sapaturii. Deasemenea solurile instabile (nisipoase) necesita o atentie mai mare la armarea si turnarea cuvei, lucru care se poate reflecta in costuri.

Q: Ce forma sa aleg ?

Raspunsul depinde de dorintele dumneavoastra si de echiparea dorita. Formele rectangulare sunt mai usor de intretinut si de echipat (in cazul in care doriti o prelata automata).
Incercati sa imbinati confortul cu estetica si utilul.

Q: Ce adancime sa aleg pentru piscina mea ?

Tineti seama de cum va fi folosita cel mai mult piscina. O adancime constanta (fundul plat) este ideala pentru o utilizare familiala, se potriveste cel mai bine jocului in apa si unei utilizari de relaxare.
Adancimea variabila (fundul in panta simpla sau cu pante compuse) la o piscina mare, permite utilizarea pentru sarituri. Oricat de adanca ar fi piscina, langa perete este bine sa alegeti o adancime mai mica pentru a va putea opri din inot oriunde pe margine.

Q: Ce dimensiuni sa aleg ?

Totul este posibil, depinde de dorintele dumneavoastra. O piscina cu lungime mare este potrivita pentru o utilizare sportiva. Dimensiunile mici se potrivesc pentru relaxare; piscinele mici dau senzatia de siguranta si favorizeaza jocul in apa mai ales daca adancimea este constanta (1,3-1,35m). Piscinele mici sunt si usor de incalzit iar in Romania o piscina incalzita se foloseste cu 2-3 luni mai mult decat una neincalzita.

Q: Ce echipamente sa aleg ?

Pentru o integrare perfecta in ansamblu, anumite echipamente trebuie prevazute inca din faza de realizare a bazinului (prelatele automate, incalzirea apei, tratarea cu electroliza de sare sau reglarea automata a unor parametrii ai apei). 

Doriti sa echipati piscina in doua etape?

Daca da, atunci este recomandat sa luati in calcul de la inceput aceste elemente si faceti constructia rezervand spatiile pentru acestea.


KASTA METAL - piscine

Am o intrebare

Trimiteti-ne intrebarea dumneavoastra la:
faq@kasta.com