Pregatirea spa-ului pentru sezonul rece

Sa ai o oaza de relaxare in confortul caminului tau este o adevarata bucurie. Iar daca ai ales unul dintre spa-urile de la Hydropool Romania, poti fi sigur ca te vei bucura de acesta pe tot parcursul anului, beneficiile pe care le aduce hidromasajul fiind de neegalat. Totusi, daca ai decis sa nu-l mai folosesti pe parcursul sezonului rece, este bine sa tii cont de cateva aspecte simple, dar eficiente, care iti garanteaza reutilizarea acestuia in sezonul estival.

Este important sa iei in considerare faptul ca trebuie sa ai grija atat de exteriorul, cat si de interiorul spa-ului tau. In randurile care urmeaza vom vorbi despre fiecare aspect in parte, in asa fel incat operatiunea de pregatire a cazii cu hidromasaj sa fie cat mai simpla si, de ce nu, cat mai placuta. 🙂

Primul pas este, desigur, sa golesti apa din spa, in urma unui tratament soc, iar apoi sa indepartezi filtrul. Pe acesta il vei depozita, intr-un loc uscat. Urmeaza randul cuvei care trebuie stearsa si uscata cu un prosop moale pentru a evita zgarierea acesteia si, in cele din urma, umplerea conductelor cu antigel. Mare atentie la antigelul pe care il folosesti! Niciodata nu se foloseste antigel pentru automobile, deoarece este toxic. Foloseste doar propilenglicol. Dupa ce ai urmat acesti pasi, nu-ti mai ramane decat sa atasezi si sa fixezi prelata de protectie.

Daca consideri ca fiind necesar sa cureti cuva, iti recomandam sa utilizezi un detergent non-abraziv, care sa nu faca spuma, pentru a o proteja si sa o clatesti apoi cu apa curata. Exista detergenti speciali pentru acest pas in magazinele de specialitate si iti recomandam cu caldura sa ii folosesti. Pentru a nu fi nevoit sa schimbi pernele in sezonul urmator, iti recomandam sa le detasezi si sa le cureti bine, pastrandu-le in siguranta.

Prelata joaca un rol crucial la protejarea cazii cu hidromasaj pentru ca are grija ca interiorul sa se pastreze in cele mai bune conditii. Chiar si atunci cand spa-ul este folosit in mod constant este recomandat ca prelata sa se curete lunar cu jet de apa pentru ca murdaria acumulata sa nu patrunda in cada. Iar cand o pregatesti pentru iarna, poti face un mix cu apa si sapun lichid pentru a o spala pe exterior folosind un burete pentru aplicare. Nu lasa, insa detergentul sa se usuce pe aceasta. In ceea ce priveste interiorul prelatei foloseste doar apa si o carpa uscata.

Speram ca sfaturile noastre ti-au fost de folos si ca te vei bucura de spa-ul tau si la anul. 🙂

KASTA METAL © 2024. All Rights Reserved.
KASTA METAL © 2024. All Rights Reserved.