Aquagym – cea mai buna alternativa a antrenamentelor la sala

Stiai ca atunci când este scufundat in apa, corpul tau cantareste doar 1/6 din masa lui? Acesta este motivul pentru care simti ca realizezi miscari cu o mai mare lejeritate in mediul acvatic. Si, astfel, nu este de mirare ca din ce in ce mai multe persoane prefera aquagym in locul mersului la sala pentru antrenamente saptamanale. Ce presupune acest tip de sport? Aquagym inseamna aerobic in apa, iar tehnicile specifice acestui tip de antrenament combina diferite exercitii folosite in aerobicul clasic, la sol, cu unele miscari specifice, in apa. Este un sport complex, care pune in miscare toate grupele musculare si se potriveste, deopotriva, atat barbatilor, cat si femeilor, indiferent de varsta. Pe langa asta, aquagym tonifica musculatura si stimuleaza toti cei patru factori esentiali pentru o conditie fizica de invidiat: puterea, mobilitatea, coordonarea si rezistenta.

Din punctul de vedere al beneficiilor fizice, mai este important sa mentionam faptul ca acest tip de sport contribuie in mod eficient la reducerea celulitei. Si acest fapt se datoreaza efectului de masaj pe care il are presiunea apei asupra pielii. De asemenea, aquagym combate aparitia varicelor. Pe langa modelarea corpului si tonifierea muschiilor, antrenamentul in apa te ajuta sa elimini rapid kilogramele in plus. Te vei simti minunat cand vei observa ca talia ta este subtiata, muşchii fesieri şi cei ai pieptului sunt tonifiati, iar bratele si membrele inferioare sunt, de asemenea, mai puternice. Aquagym nu provoaca febra musculara si are efecte benefice si asupra circulatiei sanguine. În ceea ce priveste numarul caloriilor arse, Aquagym este foarte eficient. Cu un antrenament de doar 30 de minute, poti arde pana la 600 de calorii, spre deosebire de antrenamentele in sala de fitness unde, pentru un numar similar de calorii arse, antrenamentul ar trebui sa dureze 120 de minute. Cu alte cuvinte, vei pierde mai multe calorii cu un efort mai mic.

Pe partea psihica, antrenamentele in apa sunt recomandate pentru ca te ajuta sa te relaxezi si sa elimini stresului cotidian. Fiind antrenante, aceste exercitii se combina armonios cu muzica ce ofera, in general, o stare de bine, dar si un boost de energie. De asemenea, aquagym are un impact pozitiv la nivel emotional si social. Fiind vorba de clase la care participa mai multe persoane, posibilitatile de a lega prietenii cu alti iubitori ai acestui sport sunt foarte mari. Daca totusi preferi sa realizezi acest tip de antrenament singur si nu ai o piscina proprie, este bine de stiut ca exista alternative foarte bune si la fel de eficiente. Spa-urile de la Hydropool Romania sunt perfecte pentru indeplinirea visului de a te bucura nu numai de o oaza de relaxare in confortul casei tale, ci si de un mediu prielnic atingerii obiectivelor tale in ceea ce priveste sanatatea fizica si psihica.

KASTA METAL © 2024. All Rights Reserved.
KASTA METAL © 2024. All Rights Reserved.